Biasakan Yang Betul , Betulkan Yang Biasa – Teknik Forex Sebenar Revolution : Review TFS

teknik-forex-sebenar-review

Jika anda masih mencari rentak yang betul semasa trading, masih lagi tak tahu kat mana nak buat entry, dan masih 50 / 50 anda nak Hold atau Close , anda mesti berubat cepat-cepat dengan Teknik Forex Sebenar.

Sebagai trader sama ada anda kategorikan part-time atau full-time, tak kisahlah anda di bahagian yang mana, target anda mestilah nak untung kan? Ada tak trader yang aku trade ni saja-saja je, rugi pun tak apa.

Mula – mula rugi sikit sebab tak ada pengalaman dan teknik yang betul , boleh dimaafkan. Tapi kalau dah masuk 6 bulan trade masih lagi terkial – kial nak merasa untung, itu namanya cari “Nahas”.

Berbalik kepada tajuk, Review tentang Teknik Forex Sebenar Revolution. Saya sengaja tambah Revolution kerana pemilik dan pengasas TFS iaitu Abang Khalid sudah menghasilkan cara belajar forex dalam bahasa melayu ini sejak tahun Disember 2011 lagi. Kandungan dalam TFS ini telah mengalami proses kematangan dan revolusi. Panduan ini sentiasa dikemaskini mengikut jalur masa dan perkembangan terkini dan teknologi terkini yang boleh dimanfaatkan.

Apa yang saya suka dengan Teknik Forex Sebenar adalah ianya satu Sistem pembelajaran forex terbaik untuk mereka yang baru nak bermula forex dari zero, ataupun yang masih belum menghasilkan keuntungan konsisten. Kandungan yang dimuatkan dalam TFS meliputi semua aspek , daripada cara membuka akaun Metatrader, penggunaan MetaTrader4 sebagai platform, cara nak membuka akaun forex dan cara mencari broker yang betul supaya anda tak ditindas bila anda nak “withdraw” keuntungan, dan belajar teknik nak buat entry, hold dan close.

Yang paling penting adalah, abang Khalid tak suruh buka akaun trading pada jumlah yang besar, cukuplah sekadar USD20 untuk yang baru mula-mula berjinak – jinak dengan TFS . Jadi jika anda rugi masa awal-awal ini ianya taklah buat anda rasa “down“.

Satu lagi perkara yang amat dititikberatkan oleh abang Khalid adalah bagaimana mengawal emosi dan membentuk mindset yang betul dalam trading. Mungkin anda dah trade bertahun – tahun lamanya, tetapi disebabkan tidak dapat mengawal emosi dan tiada mindset yang betul, anda tidak mampu menghasilkan keuntungan 50 pips atau 100 pips pun setiap bulan.

Latar belakang abang Khalid itu sendiri menggambarkan beliau seorang yang betul Рbetul seorang trader yang mempunyai mindset yang betul. Jika anda membaca posting sama ada di fanpage Teknik Forex Sebenar Official (http://www.facebook.com/teknikforexsebenar) atau profil peribadi beliau juga, Khalid Hamid , anda boleh membaca cara penulisan yang menggambarkan mindset beliau secara keseluruhan.

Jika anda dalam kategori Newbie dalam trade forex ini, ataupun anda mempunyai akaun trade yang tak mampu berikan keuntungan untuk anda, anda harus berubat cara Teknik Forex Sebenar ini.

tfs-cover-dvd-ebook

Selain daripada anda mendapat panduan lengkap dari A sampai Z, anda juga akan mendapat grup sokongan yang terdiri daripada abang khalid dan juga 7 lagi forex analyst. Jadi anda tak perlu pening sangat apa nak buat lepas ni. Mereka akan bantu anda di sana ya.

P/s : Jangan terlepas untuk dapatkan Teknik Forex Berbahasa Melayu pertama di Malaysia ini. Harga akan dinaikkan kerana harga Poslaju pun telah meningkat.

P/s/s: Jika anda masih ragu – ragu, boleh dapatkan Preview Teknik Forex Sebenar terlebih dahulu.

Leave a Reply